fredag 8. juni 2012

Da er det helg, så her kommer det ei oppskrift på nydelig Taco pai. Enkel å lage, og smaker kjempegodt!
BUNN
4 dl hvetemel
50 gr smør som blandes i melet
2 ts bakepulver
2 ts salt
1,5 dl melk

Deigen haes utover ei paiform, og prikkes over det hele.

FYLL
Her kan du bruke rester etter en taco kveld, hvis ikke stekes 400 gr kjøttdeig med iblandet tacokrydder, gjerne med en løk og haes i formen. istedet for vann bruker jeg 1 bx herm. tomat sammen med krydderet.
ca 3 dl rømme eller kesam blandes med 2 ss majones og 1 fedd hvitløk og haes over kjøttet. Ost over

stekes 200 grader i 20-30 minutt.

server gjerne med salat og hjemmelagd dressing.

HJEMMELAGD DRESSING
Her bruker jeg ikke mål, men smaker meg fram.
Bruker ting jeg har i kjøleskapet som base, det kan være rømme,kesam, creme fraice,biola,  naturell youghurt,fløte,krem, iblandet litt melk og majones. men jeg har som regel kesam i huset, så det er den som blir brukt.
1 bx kesam
3 ss majones
4 ss worcestershire saus (soyasaus går også)
2 ss tomatpurre ( eller ketchup)
litt melk
noe surt som ananaskraft eller sitrondråper
litt sukker , gjerne flytende da det er lettere å få inn i dressingen.
grillkrydder
litt cayennekrydder

Det skal være en rund god smak, så balansen mellom det sure og søte må man finne ;O)
noe som er øvelse.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar