søndag 3. mars 2013

Oppskrifter

Berlineboller
Ikke så vanskelig som jeg trodde. Det var faktisk morsomt!
1 pk tørrgjør blandes i 500 gr mel, 4 ss sukker.¨
2,5 dl melk og 60 gr smør lunkes. Rør i to egg i melkblandingen. Bland alt til slutt.
Hev til dobbel størrelse, klapp ned, og hev i 10 min til.
Kjevle ut til ca 2 cm tykk, og stikk ut med et lite glass ( ellers blir de så store)
Vil du ha fyll, legges dette på den ene, før du legger en oppå og klapper ned rundt kanten.
Gjøres på denne måten om man ikke har fyll også. Jeg sprøytet vaniljekrem inni til slutt.
Varm smulten og stek ca 2 min under lokk, før de snues og stekes i 2 min til uten lokk.
avkjøl litt, før de rulles i sukker ;O)

3 kommentarer:

  1. Nammm..nå vet jeg hva du skal ta med, når du kommer på besøk:))

    SvarSlett
    Svar
    1. Flire... Enklere å stikke innom den lokale bakeren tror jeg :)
      Så får vi heller benytte tiden til noe nyttig...
      ( papir feks..hehe)

      Slett