fredag 15. juni 2012



Her har jeg laget et brette kort med ei eske med telys inni. Vi har ikke det beste været i Trøndelag, derfor er det hyggelig med litt telys på denne tiden også. Det er en tag for å skrive en hilsen på inni som ikke er avbildet.
Diese fraTim Holtz,  Memory box, og Magnolia
arket har jeg farget med Pan Pastel
Jeg deltar på følgende challenge
Sommer, sol og noe gult hos Norsalten Hobbyklubb
3 friske farger                  hos Anonyme Scrappere
Anything goes                 hos Tuesday Alchemy
Har laget noen kort, men har ikke fått til å lagt de ut enda. MEN det er fredag igjen, og tid for å ha noe godt i huset. Det er rabarbra tid, så her kommer min oppskrift på lettvint kake som smaker helt nydelig, særlig med is, krem eller noe til da ;O)
RABARBRAKAKE
Skrell og skjær i biter noen stenger rabarbra
3 egg
5 dl farin   piskes til eggedosis
4,5 dl hvetemel
3 ts bakepulver    blandes¨
1,5 dl melk
165 gr marg  smeltes i melka
Det tørre og væsken(melk+smør) haes vekselsvis i røra

Slå røra i ei langpanne, og fordel rabarbra bitene over, strø kanel og sukker over og stek i 200 grader i 20 min!

Kaka blir lav, og skal skjæres i firkanter....nydelig!

fredag 8. juni 2012

Da er det helg, så her kommer det ei oppskrift på nydelig Taco pai. Enkel å lage, og smaker kjempegodt!
BUNN
4 dl hvetemel
50 gr smør som blandes i melet
2 ts bakepulver
2 ts salt
1,5 dl melk

Deigen haes utover ei paiform, og prikkes over det hele.

FYLL
Her kan du bruke rester etter en taco kveld, hvis ikke stekes 400 gr kjøttdeig med iblandet tacokrydder, gjerne med en løk og haes i formen. istedet for vann bruker jeg 1 bx herm. tomat sammen med krydderet.
ca 3 dl rømme eller kesam blandes med 2 ss majones og 1 fedd hvitløk og haes over kjøttet. Ost over

stekes 200 grader i 20-30 minutt.

server gjerne med salat og hjemmelagd dressing.

HJEMMELAGD DRESSING
Her bruker jeg ikke mål, men smaker meg fram.
Bruker ting jeg har i kjøleskapet som base, det kan være rømme,kesam, creme fraice,biola,  naturell youghurt,fløte,krem, iblandet litt melk og majones. men jeg har som regel kesam i huset, så det er den som blir brukt.
1 bx kesam
3 ss majones
4 ss worcestershire saus (soyasaus går også)
2 ss tomatpurre ( eller ketchup)
litt melk
noe surt som ananaskraft eller sitrondråper
litt sukker , gjerne flytende da det er lettere å få inn i dressingen.
grillkrydder
litt cayennekrydder

Det skal være en rund god smak, så balansen mellom det sure og søte må man finne ;O)
noe som er øvelse.

mandag 4. juni 2012

I helga bakte jeg Snickerskake, men da jeg skulle lete fram oppskriften fant jeg ikke mindre enn 3 ulike oppskrifter! Så her kommer de oppskriftene!
Snickerskake 1, uten steking
1 gl grov peanøttsmør
2 dl lys sirup
1 dl farin                  Dette varmes i en kjele til det begynner å koke, ta av platen og tilsett :

1 liter cornflakes som knuses lett
1 dl kokosmasse
2,5 dl hele peanøtter                           Bland alt sammen, og bre det utover ei form med bakepapir

smelt 3 pl kokesjokolade og smør utover kaka.
skjær firkanter før kaka blir kald.


Snickerskake 2
3 eggehviter piskes stiv, tilsett
3 dl farin, og pisk videre, tilsett
20 ritz kjeks, knust mellom fingrene og
2 dl hele peanøtter

tegn opp 2 rundinger, rundt feks en middagstallerken på bakepapir, og fordel massen på disse
stek  175 grader i 20 min

smelt 1 pl kokesjokolade i 50 gr smør og litt kaffe
pisk dosis av 3 eggeplommer og 3 ss farin, som blandes i sjokoladeblandingen.

1 boks fløte piskes til krem

halve kremen og sjokoladekremen inni kaka, resten oppå. Blir ekstra fint å sprøyte sjokoladekremen som topper oppå ;O) Pynt gjerne med noen hele peanøtter også.


Snickerskake 3
175 gr meierismør
150 gr brun sukker
1 boks vikingemelk       dette kokes til det blir tykt, og karamell. Avkjøl

Samme bunn som snickerkake 2.

Karamellen haes imellom bunnene, og oppå kaka smeltes 2 mørke plater med kokesjokolade sammen med 50 gr meierismør som helles over tilslutt......nydelig kake!!

Dette er kaker som står kjempelenge, hvis de bare ikke hadde vært så god, for de står nemlig ikke så lenge allikevel.......jaja man må unne seg litt!